Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Arto_Y

Sivuja: [1] 2 3 ... 44
1
Ostan / Vs: O: jalkajousi taljalla
« : 21:56 29.10.2017 »
Hakusessa olisi laadukas jalkajousi taljalla, tarjoa sähköpostiin rohkeasti!
Pete.oksanen@outlook.com

Foorumin otsikon huomioon ottaen tarkistan, että tiedäthän moisen olevan kotimaassa metsästyskäyttöön laiton.

2
Välineistä ja tekniikasta / Vs: Nokinpaikka
« : 01:15 29.10.2017 »
Nuo suorat kulmat eivät aina pidä paikkaansa. Nokinpaikka on monesti suoraa kulmaa ylempänä jänteellä. Nuolihyllykin voi sivusuunnassa suorasta kulmasta poiketa, ellei jousessa ole säätömahdollisuutta camien sivusuunnalle sivuhaarakaapelein (yoke). Mutta kokeilemalla selviää. SJML:n ladattavasta materiaalista löytyy sääätöohje.

Tässä säätöohjetta. Lisäksi liiton Yotube-kanavalta (hae "jousimetsastys") löytyy videomuotoinen ohje, jossa on myös moniin nykyjousiin sopivia ohjeita.

http://www.jousimetsastys.fi/wp/lataa/7885/

3
Lakiasioista / Vs: Väliaikatietoja
« : 02:50 14.10.2017 »
Olis kyllä hienoa, jos liiton sivujen lainsäädäntöosiokin päivitettäisiin vastaamaan muuttunutta lainsäädäntöä.

Kannatan ajatusta lämpimästi!

4
Kilpailutoiminnasta / Vs: SJML-cup 2017
« : 06:06 25.09.2017 »
Vaikka metsästyskausi onkin kuumimmillaan, niin silti kiinnostais kuinka siinä kokonaiscupis kävi ja kuka vei kiertopalkinnon korkeimmalla keskiarvolla...

No toden totta. Olen kyllä ihmetellyt minäkin sitä, että SJML on edelleen julkaissut cupista vasta välitulokset.

5
Muut välineet / Vs: piilokojut/naamiointikatokset
« : 05:13 16.08.2017 »
Aiheesta OSJM:n foorumilla:

http://oulunseudunjousimetsastajat.net/forum/index.php/topic,1376.0.html

Keskustelussa on linkki myös vanhempaan, pitkään keskusteluun aiheesta (tosin se ei pysy puhtaasti asiassa).

7
Kursseista ja leireistä / Kurssi Oulussa 18.6.2017
« : 11:40 08.06.2017 »
Jousimetsästyskoulutusta Oulun seudulla ensi viikolla 18.6.! Ilmoittautumisaikaa on sunnuntaihin 11.6. asti. Kouluttajat ovat Oulun Seudun Jousimetsästäjistä ja kurssilla käytetään SJML:n uutta koulutusmateriaalia.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen:

https://oulu.metsastajaliitto.fi/node/118

8
In English / Vs: Danish hunter
« : 08:55 28.02.2017 »
Do any of you guys have experience hunting beaver and small game around Kuhmo? I was thinking about buying licenses for the block called Länsi-Kuhmo nr. 5617...

In general, Canadian beaver is quite common in Kuhmo. Of course it would still be helpful for you to get a hint of an active beaver area.

Lainaus
I was also wondering if people were allowed to drive on the forest roads that's within the borders of the public hunting grounds?

In general it is allowed but you should be careful during spring time and use common sense depending on conditions. The forest roads are often so wet that they will get ruined when driven at. Sometimes access to roads is forbidden spring time by placing barriers to prevent driving to them. So you cannot be sure when making plans unless you have local contacts who know the place.

9
SJML verkkosivuista / Vs: YV.viestit
« : 08:36 28.02.2017 »
Juu...   En tiedä onko toisilla ollut hankaluuksia yv-viestien lähetyksissä. Sivu ainakin ilmoittaa,että viestin lähettäminen onnistui,mutta ei näy ainakaan lähetetyissä,pari viimekertaista viestiä.      Tietääkö kukaan....???? :-\

Oletko ruksannut viestikentän alta laatikon "Tallenna kopio lähetettyjen kansioon"? Ilman tuota ei viesti tallennu, vaikka se lähetetäänkin.

10
Metsästystoiminnasta / Vs: Kaurisjahdit.
« : 08:16 16.12.2016 »
Nyt selvis miksen osunu niihin kauriisiin. Tällä hetkellä päivystyksessä. Mulla on ollu toinen keuhko kasaan painautuneena viime viikosta asti. Ilmeisesti salilla puhkassu oikean puoleisen keuhkon. Mietiinki miksi on hiukan vaikea hengittää mutta oletin että on flunssa.

No huh  :o

12
Metsästyksestä / Vs: Peura-asia etenee..
« : 13:02 14.11.2016 »
Vai lasketaanko maanomistajan lupa kohtaan "luvallinen tarkoitus"?

No näin nyt ainakin luulisi. Onko tässä nykyiseen lakiin muuta eroa, kuin että metsästysjousi mainitaan tekstissä erikseen metsästysaseen rinnalla? Ennen ei mainittu, mutta tulkinnassa metsästysase on toki kattanut myös jousen, niin ainakin itse olen ymmärtänyt.

Maastorataa perustettaessa on nykyistä lakia tullut katsottua, koska rata-alueen metsästysoikeus on toisella seuralla.

13
Se on Varjaagi Kempeleessä, ei Kempeleellä  :D

Ilmoittauduin mukaan.

14
Tämä on tietysti vasta luonnos ja sen kommentointi kovin yksityiskohtaisella tasolla voi olla turhaa. Mutta vaikka tekstit eivät olisikaan vielä lähellä lopullista, laitan kuitenkin joitakin omia kommentteja alle.

- Varsijousen metsästyskielto Suomessa kannattaa tuoda esiin niin selkeästi, ettei asiasta jää epäselvyyttä.
- Ritsat ja vastaavat eivät mielestäni ole jousiaseita, vaikka niillä ammuttaisiin nuolia.
- Oppia ampumiseen: SJML:n tutor-verkoston voisi tuoda esille. Ammuntaleirit mainitaan, jos näitä eritellään, kannattaa myös SJML:n järjestämät kurssit mainita.
- "Vihmerimmät tee-se-itse-harrastajat"... Tuo ensimmäinen sana taitaa olla murresana, minä näin tällaisen nyt ensimmäistä kertaa?
- valkohäntäpeuran lisäksi lakimuutoksella tavoitellaan jousilailliseksi muitakin hirveä pienempiä hirvieläimiä, kuten metsäpeuraa ja kuusipeuraa.
- jousisota voi olla suhteellisen turvallista, mutta vaatii kyllä erityisesti siihen sopivat välineet. Vaikka maalaisjärkeäkin voisi ihmisillä olettaa olevan, suosittelen tuon kohdan muotoilemista. Tuohonkin on muuten joku harrastusporukka olemassa, koitan kaivaa tiedon esiin. EDIT: Näitä boffausporukoita muistelin. Yksi puolituttu on ollut tällaisessa touhussa mukana. Wikipedian artikkeli ei mainitse jousia, mutta kyllä niitäkin käyttävät. https://fi.wikipedia.org/wiki/Boffaus
- ratsastusjousiammunta kannattaisi minusta tuoda esille vahvemmin, eikä vain jousiammuntaa hiihtoon, rullaluisteluun tai melontaan yhdistävänä kuriositeettina, koska lajista on kuitenkin lajiliitto ja nyt jo muutama paikallisyhdistyskin olemassa, parit SM-kisat pidettynä ym. Eli se on sentään toista luokkaa vakavasti otettavaa harrastustoimintaa verrattuna noihin muihin (jotka joutaisi minusta jättää kokonaan mainitsematta - tiedän kyllä, että jousiammuntahiihto yritettiin Varsinais-Suomessa joskus järjestää ja idea oli minusta hyvä).
- perinneosioon toivoisi suomalaista näkökulmaa. Muistaakseni Timo Hyytisen jousikirja käsittelee aihetta jonkin verran.

Ehkä itse toivoisin tämän muotoutuvan informatiivisemmaksi, selvästi enemmän tekstiä sisältäväksi (kuten voi olla tarkoituskin). Siten, että esim. eri liittojen järjestämä toiminta ja kilpailumuotojen erot tulisivat lukijalle tutuksi.

15
Jouset / Vs: Aloittelijan jousi
« : 19:56 01.10.2016 »
Enpä keksi mitään syytä, miksi ManKung-jouseen ei saisi takatähtäintä. Ja jos nuolet lähtee miten sattuu, on vika arvatenkin säädöissä. Yhtä tuon merkkistä olen säätänytkin, eikä se ollut jousta kummempi.

Etkös sinäkin Pikkuhannu ole jo harrastanut lajia pidempään? Mietin vain, ymmärsinkö jotain väärin tuosta viestisi tilannekuvauksesta.

Sivuja: [1] 2 3 ... 44