Posted on 2 kommenttia

Metsästäjäliitto kannattaa jousimetsästystä


”Suomen Metsästäjäliitto kannattaa jousen sallimisesta hirveä pienempien hirvieläinten metsästyksessä.” kertoo Maaseudun Tulevaisuus 25.7.2006. ”Metsästäjäliiton hallitus on jättänyt asiaa koskevan esityksen maa- ja metsätalousministeriölle.”

Maaseudun Tulevaisuus uutisoi aiheesta seuraavasti:

Metsästäjäliitto kannattaa jousimetsästystä

Suomen Metsästäjäliitto kannattaa jousen sallimisesta hirveä pienempien hirvieläinten metsästyksessä. Hirveä pienempiä hirvieläimiä ovat mm. valkohäntäpeura ja metsäpeura. Nykyisten säädösten mukaan jousella saa metsästää metsäkaurista, majavaa ja muuta pienriistaa.

Metsästäjäliiton hallitus on jättänyt asiaa koskevan esityksen maa- ja metsätalousministeriölle.

Metsästäjäliitto huomauttaa, että jousta käytetään useissa maissa keskisuuren ja suurriistankin metsästyksessä. Niissä maissa missä valkohäntäpeuraa esiintyy, lajin metsästys jousivälinein on erittäin suosittu jahtimuoto. Jousen käyttö metsästysaseena on kasvattanut suosiotaan niin Suomessa kuin muissakin maissa.

Suomessa arvioidaan tällä hetkellä olevan noin 5 000 jousta käyttävää metsästäjää.

MT”

2 thoughts on “Metsästäjäliitto kannattaa jousimetsästystä

  1. Niimpä niin… Onnittelut etelän metsästäjille, täällä
    pohjoisessa suurriistana pysyy edelleen pelkkä majava.

  2. Nooh, asian voisi ehkä nähdä myös hieman positiivisemmin.

    Siinä missä aikaisemmin (ja vielä juuri nytkin) on pitänyt matkustaa pitkälle voidakseen metsästää jousella isompaa riistaa, niin nyt sitä kohta voi tehdä jo Ahvenanmaalla. Ja mikäli Metsästäjäliiton esitys menee läpi, niin jatkossa myös manner-Suomessa. Valkohäntäpeuraa, kuusipeuraa ja metsäpeuraa (joita ainakin oletan esityksen koskevan) on melko laajalti eri puolelle Suomea.

Kommentointi on suljettu.