Julkaistu

YouTube – aarreaitta vai suuri tunkio?

Sille, joka ei ole vielä kuullut tämännimisestä sivustosta, kerrottakoon, että YouTube on luultavasti koko netin suurin lyhyiden videoiden jakamispalvelu yli sadalla miljoonalla päivittäisellä videoiden katselukerrallaan. Olisiko sata miljoonaa kärpästä väärässä vai voisiko siellä olla mitään hyödyllistä jousella metsästävälle? Kesäisenä sadepäivänä oli pakko ottaa asiasta selvää.

 
Ensin on pakko varoittaa, että YouTube on videopätkille sitä, mitä koko netti on mille tahansa sisällölle. Jos osaa hakukentässä syöttää sopivia avainsanoja, niin saattaa törmätä hyviinkin katselukokemuksiin, mutta mikäli ei … luvassa on massiivista ajanhukkaa. Videoiden huono puoli kun on se, että siinä missä monesti nettisivusta näkee lyhyellä vilkaisulla onko se sitä mitä etsi, videoissa joutuu kuluttamaan aikaansa ensin sisällön lataamiseen ja sen jälkeen itse videon katselemiseen, ennekuin voi sanoa oliko tämä sitä mitä piti.

Toinen YouTubea (ja muita vastaavia videopalveluita) kuvaava ongelma on se, että videomateriaalin julkaisukynnys on madaltunut uskomattoman paljon. Toisin sanoen, sivusto sisältää luvattoman paljon silkkaa roskaa, jonka joku omalla nettikamerallaan kuvannut on vain päättänyt jakaa koko muun maailman kanssa. Metsästävä nettihenkilö on voinut huomata saman asian myös esimerkiksi huntingfootage.com sivustolta, jossa on pelkästään metsästysaiheisia videoita. Hinta ja laatu tapaavat kohdata ja siksi ilmaiseksi saa usein sen arvoisen kokemuksen.

Kolmas hieman häiritsevä tekijä on se, että käytetystä tekniikasta videot eivät ole hyvälaatuisia, ja osasyynä matalan tarkkuuden valintaan lienee ollut myös siirtokaistan säästäminen. DVD-laadusta (saati HD-kuvalaadusta) ja YouTuben videoista ei voi puhua samana päivänä. No, sisältöhän se on tärkeintä, eikö totta? 

Vaikka laadukkaan tai kiinnostavan sisällön löytäminen muistuttaakin joskus neulan poimimista heinäsuovasta, on hienoa todeta, että myös sellaista on olemassa. Ohessa jousella metsästävälle muutamia valittuja poimintoja. Listattuna on videon otsikko, jolla sen voi löytää YouTubesta helpoiten. Nettisivuillamme julkaistavassa sisar-artikkelissa on luonnollisesti suorat linkit aina kyseiseen videoon. Voitte myös kommentoida nettiartikkelia esimerkiksi listaten omat jousimetsästysaiheiset suosikkinne YouTubesta. Mielenkiintoisia katseluhetkiä!

Metsästystä

Jousikalastusta

Jousitekniikkaa ja säätämistä

Perinnepuolen opetusvideoita

Trikkiammuntaa, á la Byron Ferguson

Suurta taituruutta

© 2007, Ari Kontiainen