Posted on

Ilmainen maastonavigaattori metsästäjille

MKJ:n ja Trackerin verkkosivut kertovat, että jokainen riistanhoitomaksunsa ensi kaudelle maksava metsästäjä saa metsästysvuodeksi ilmaiseksi käyttöönsä maastonavigaattorin.

 

MKJ:n sivuston tiedote kertoo seuraavaa: ”Tracker Hunter on metsästäjän omaan matkapuhelimeen ladattava ohjelma, jonka avulla metsästäjä näkee oman paikkansa suomalaisella maanmittauslaitoksen maastokartalla, GPS-matkapuhelimen näytöllä. Lisäksi maastonavigaattorilla pystyy paikantamaan koiria, joilla on GPS-panta sekä muita Tracker Hunteria käyttäviä metsästäjiä – näiden luvalla. Aiemmin Tracker Hunterin on saanut vain jatkuvana lisenssinä, jolloin sen arvo on 199 euroa. Maastonavigaattori on metsästäjien ladattavissa 10. heinäkuuta alkaen ja se toimii tietynmallisissa puhelimissa, pääsääntöisesti sellaisissa, missä on GPS-ominaisuus (Global Positioning System).”

Tarjous ei siis sisällä puhelinlaitetta, joten jokaisen on tarkoitukseen sopiva sellainen hankittava erikseen. Oletettavaa on myös se, että ensimmäisen vuoden jälkeen palvelun käyttäminen muuttuu maksulliseksi.

Hieman epäselväksi PDF-muotoisen esitteenkin lukemisen jälkeen jää, siirretäänkö valittujen karttalehtien tiedot jotenkin pysyvästi puhelimen muistiin vai siirtyvätkö puhelimen ruudulle tarpeen mukaan, datayhteyttä käyttäen. Mikäli kyse on jälkimmäisestä, aiheutuu käyttäjälle myös dataliikenteen vuoksi maksuja, jotka riippuvat paljolti siitä, millainen oman liittymän ”datapaketti” on. Asia kannattaa luultavasti tarkistaa ennen ohjelmiston käyttöönottoa.

Joka tapauksessa tämä on erittäin kiinnostava aloite ja hyvä mahdollisuus kokeilla metsästykseen tarkoitettua navigaattoriohjelmistoa, jos nyt ei aivan ilmaiseksi niin ainakin kohtuukustannuksin.

© 2009, Ari Kontiainen