Posted on

YLE: ”Aseharrastajat nousevat uutta aselakia vastaan”

YLE kertoo kotimaan uutisessaan yhdeksäntoista aseharrastajien järjestön tekemästä tiedotteesta aselainsäädännön muutoksiin liittyen.

 

Tiedotteessa järjestöt tuovat esille mielipiteensä, jonka mukaan Sisäasianministeriössä lyhyellä aikataululla valmisteltu lakiesitys sisältää merkittäviä ongelmakohtia. Kritiikki kohdistuu sekä valmisteluprosessiin että esityksen sisältöön.

Allekirjoittaneet järjestöt vaativat, että esitetyistä ampuma-aselain muutosten vaikutuksista yleiseen järjestykseen ja turvallisuuteen tehdään kattava selvitys sekä selvitetään samalla vaihtoehtoiset ratkaisut ja hallituksen esitys valmistellaan näiden perusteella uudelleen.

SJML:n hallitus on ollut mukana järjestöjen kesken käydyissä keskusteluissa ja päätti myös allekirjoittaa tiedotteen. Uutinen on kirvoittanut runsaan keskustelun YLE:n verkkosivuilla.