Julkaistu

SJML foorumi muuttaa, oletko valmis?

SJML vaihtaa käytössään olevan keskustelufoorumin, alustavasti 7.-8.8.2018. Vaihdossa siirretään mahdollisimman suuri osa tiedoista uuteen palveluun. Mikäli olet keskusteluforumin käyttäjä, alla tietoa siitä, mitä sinun tulee tarkistaa ennen siirtoa, jotta omat tietosi ja keskustelusi siirtyvät oikein.


Muutama vuosi sitten nykyiseen foorumiin siirryttäessä jouduttiin valitettavaan tilanteeseen, jossa liiton sivuston ja nykyisen foorumin käyttäjätiedot kahdentuivat ja alkoivat elää omaa elämäänsä. Nyt toteutettavalla muutoksella yhdistetään käyttäjätiedot ja mahdollistetaan SJML:n verkko- ja jäsenpalveluiden kestävämpi kehittäminen pitkän aikavälin kuluessa.

Muutoksen aikana pyrimme siirtämään mahdollisimman suuren määrän olemassaolevasta tiedosta sellaisenaan: foorumirakenne, aiheet, viestit ja käyttäjät siirtyvät uuteen palveluun. Emme tule siirtämään käyttäjien yksityisviestejä, joten toivomme, että hoidat privaattiviestittelyn nykyisellä foorumilla loppuun ennen siirtoa. Tulemme todennäköisesti muutoksen jälkeen aktivoimaan myös uudessa palvelussa mahdollisuuden lähettää viestejä toisille käyttäjille.

Joillekin nykyisen foorumin käyttäjille aiheutuu ennen muutosta lisäaskartelua. Lue tarkasti allaolevat eri vaihtoehdot, jotka olemme tunnistaneet tässä vaiheessa liittyen tunnuksiin ja sähköpostiosoitteisiin – ja tarpeen vaatiessa tartu välittömästi toimeen.

1) Mikäli olet alkanut käyttämään nykyistä foorumia 17.2.2014 jälkeen ja luonut tunnukset vain nykyiselle foorumille (eli et lainkaan liiton verkkosivuille) pääset helpolla. Sinulle luodaan muutoksessa automaattisesti tunnus liiton verkkosivuille, asetat itse salasanan ja tarina jatkuu…

2) Jos sinulla on täsmälleen sama käyttäjätunnus ja sähköposti sekä nykyisessä foorumissa että liiton verkkosivuilla, niin tietosi siirtyvät myös. Saattaa olla, että joudut asettamaan salasanan uudestaan liiton verkkosivuilla, mutta se käy helposti.

3) Jos sinulla on tunnus sekä nykyisellä foorumilla että liiton verkkosivuilla samalla sähköpostiosoitteella, mutta eri käyttäjätunnuksella vaatii tilanne sinulta aktiivisuutta. Mene ja vaihda liiton sivuille tunnuksellesi toinen sähköpostiosoite (tunnusta ei pysty muuttamaan), jolloin muutoksessa ne tulkitaan kahdeksi eri käyttäjäksi. Tiedot siirtyvät silloin sillä tunnuksella ja sähköpostiosoitteella, joka sinulla on nykyisellä foorumilla. Mikäli tällaista ristiriitaa ei ole ratkaistu, tiedot eivät siirry.

4) Jos sinulla on liiton foorumilla ja verkkosivuilla sama käyttäjätunnus, mutta niissä on eri sähköpostiosoite, emme voi siirtää foorumin tietoja, koska emme voi olla varmoja, että kyse on samasta henkilöstä. Jos olet itse tämän tilanteen takana (esimerkiksi siksi, että sähköpostiosoitteesi on muuttunut ja olet päivittänyt sen vain foorumille), voit fiksata tilanteen vaihtamalla liiton verkkosivuilla sähköpostiosoitteen samaksi.

Uuteen foorumiin tullaan kirjautumaan liiton verkkosivujen käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Aiheeseen liittyvät kysymykset voi osoittaa liiton webmasterille, webmaster@jousimetsastys.fi.