Julkaistu

Metsästäjäliitto uutisoi jousimetsästyksen seurantahankkeesta

”Tutkimustiedon alustava tarkastelu antaa jo viitteitä, että nuoli kaataa peuran kokoisen eläimen yhtä tehokkaasti kuin kivääri”, kirjoitetaan Metsästäjäliiton sivustolla viitaten SJML:n fasilitoiman peuraseurantatutkimuksen alustaviin tuloksiin.

Jatka artikkeliin Metsästäjäliitto uutisoi jousimetsästyksen seurantahankkeesta
Julkaistu

Jousimetsästyksen seurantahankkeen alustavia löydöksiä

Vuonna 2019 loppupuolella aloitettu jousimetsästyksen seurantahanke lähestyy kaikilta osin loppuaan sorkkakauden päättyessä 15.2.2023. Hankkeessa on kerätty saalistilannetietoja, ampuma-asetyyppitietoja, videomateriaalia ja verinäytteitä metsästystapojen analysoimiseksi ja metsästyskiväärillä ja metsästysjousella tapahtuvien saalistilanteiden vertailemiseksi. Hankkeen tavoitteena on luoda parempaa ymmärrystä metsästysjousen ja metsästyskiväärin eroihin ja yhtäläisyyksiin käyttötarkoitukseltaan, teholtaan ja eettisen riistatilanteen näkökulmasta.

Jatka artikkeliin Jousimetsästyksen seurantahankkeen alustavia löydöksiä
Julkaistu

Uudella metsästysalueella

Jos on päässyt käymään niin onnellisesti, että pääset metsästämään peuraa itsellesi uudelle alueelle miten voit, tai ehkä sinun jopa pitäisi, toimia ennenkuin aloitat metsästyksen?

Jatka artikkeliin Uudella metsästysalueella
Julkaistu

Jäkkärä on painossa!

Suomen Jousimetsästäjäin Liiton vuoden 2022 Jäkkärä-lehti siirtyi painoon. Lehti lähtee postilla jäsenillemme 15.12. ja kolahtelee jokaiselle luettavaksi hyvissä ajoin ennen Joulua! Jos Jäkkärä-lehti kiinnostaa, mutta et ole vielä jäsenemme, kerkeät vielä liittymään ennen postitusta!