Julkaistu

Vältä haavakko – helposti korjattavat kompastuskivet

Olen vuosien varrella saanut opastaa monia aloittelevia jousimetsästäjiä ensimmäisiin peurakaatoihin tai niiden yrityksiin. Itsekin tietysti joskus ollut aloitteleva jousimetsästäjä ja oppinut asioita turhan usein kantapään kautta, mutta myös välttänyt virheitä kuuntelemalla hyviä neuvoja. Monesti hyvät neuvot kuitenkin muuttuvat merkityksellisiksi vasta kokemuksen kautta.

Jatka artikkeliin Vältä haavakko – helposti korjattavat kompastuskivet

Julkaistu

Kaksi tärkeää köyttä

Puupassiin eli standille kiipeäminen ja sieltä laskeutuminen ovat jousella metsästettäessä vaarallisimpia tilanteita. Putoamista omaa pituuttaan korkeammalta pidetään yleisesti vaarallisena ja passilavan korkeus on tyypillisesti kolmesta kuuteen metriä, joten yksinkertaistettuna: ei missään tapauksessa kannata pudota!
Jatka artikkeliin Kaksi tärkeää köyttä

Julkaistu

Mistä tuo ääni tuli?

Jousella metsästettäessä ollaan monesti todella lähellä riistaeläintä. Silloin kaikki ylimääräiset, etenkin terävät äänet ovat yksinkertaisesti pahasta. Mitä kohteita voi vaimentaa ja millä tavoilla?

Jatka artikkeliin Mistä tuo ääni tuli?

Julkaistu

Pieni apuväline kannatinköyteen

Etenkin yhden tikkaanpalasen (single-stick) ja istumavaljaiden (tree saddle) avulla metsästettäessä kannatin- (tether) ja laskeutumisköyden (rappel rope) kanssa saattaa esiintyä ainakin kahdenlaisia haasteita. Onneksi ne molemmat ratkaisee tyylikkäästi yksi pieni ja edullinen lisävaruste.

Jatka artikkeliin Pieni apuväline kannatinköyteen

Julkaistu

Peurajahtia polun varrelta

Suomessa on perinteisesti metsästetty valkohäntäpeuraa ruokinnalta. Se onkin hyväksi havaittu ja tehokas metsästysmuoto. Miksi edes ajatella metsästystä muuten kuin edellä kuvatulla, toimivalla tavalla. Pureudutaan tässä muutamaan etuun, joita polun varrelta metsästäessä eittämättä on.

Jatka artikkeliin Peurajahtia polun varrelta

Julkaistu

Käyttäisinkö riistakameraa?

Riistakamerat ovat käteviä laitteita metsästyksen apuna. Fiksusti sijoitettuna niiden avulla saa selville mitä ja mihin suuntaan polun varrella liikkuu sekä mihin aikaan ja ketä ruokintapaikalla tai loukun tienoilla käy. Ottaisinko sellaisen käyttöön?

Jatka artikkeliin Käyttäisinkö riistakameraa?

Julkaistu

Miten pysyä rauhallisena riistatilanteessa?

Oletko koskaan riistatilanteessa tuntenut melkein järisyttävää jännitystä? Tunnetta että sydän lyö oikeasti kurkussa ja samalla tunnet epävarmuutta tulevasta ampumatilanteesta. Voiko tätä uskomatonta tunnetta hallita tai edes lievittää?  Onneksi voi — ja keinoja tähän on monia.

Jatka artikkeliin Miten pysyä rauhallisena riistatilanteessa?
Julkaistu

European Bowhunting Federation vuosikokous 2024

EBF pääsi vihdoin pitkän koronakauden jälkeen kokoontumaan oikeaan fyysiseen kokoukseen. Kokous pidettiin 9.-10.3.2024 Itävallan jousimetsästysliiton isännöimänä Wienissä. Kiitokset Itävallan jousimetsästäjille hienoista kokousjärjestelyistä.

Jatka artikkeliin European Bowhunting Federation vuosikokous 2024
Julkaistu

Metsästysnuolen korjaaminen

Jokaisen jousimetsästäjän, riippumatta siitä rakentaako hän nuolensa itse vai ei, pitäisi kyetä korjaamaan niihin tulevia vaurioita. Kierreholkkien kiinnittämisen, sulkien liimaamisen ja kolhiintuneen nokin vaihtamisen pitäisi olla jousimetsästäjän jokamiehen taitoja.

Jatka artikkeliin Metsästysnuolen korjaaminen