Julkaistu

Millaiset metsästyskärjet?

Leikkaavat metsästyskärjet jakautuvat kahteen pääluokkaan: kiinteäteräisiin ja mekaanisiin eli osumasta aukeaviin kärkiin. Myös erilaisia edellisten kombinaatioita on markkinoilla. Millainen kärki sinun kannattaisi valita metsälle – ja millä perusteilla?
Jatka artikkeliin Millaiset metsästyskärjet?

Julkaistu

Kuinka korkealle puupassi pitää ripustaa?

Puupassi, treestand, “ständi”, on rakennelma jolla metsästäjä saa itsensä asemoitua korkealle, pois eläimen näkökentästä niin, että myös hajut ja tuoksut toivon mukaan leijailevat ampumaetäisyydellä olevan riistaeläimen yli. “Kuinka korkealle puupassi pitää ripustaa?” on yleisin asiaan liittyvä kysymys, ja yksinkertaisen vastauksen antaminen siihen on aina yhtä haastavaa ilman saivartelua – “Tarpeeksi korkealle.”
Jatka artikkeliin Kuinka korkealle puupassi pitää ripustaa?

Julkaistu

Jousimetsästäjän kesäinen harjoittelu

Kesä on jousimetsästäjälle ehdottomasti loistavaa harjoitteluaikaa. Valoa ja lämpöä riittää ainakin talveen verrattuna. Jos uutta kalustoa on tullut hankittua, niin sitäkin on kesällä mukava testailla. Tässä artikkelissa ei keskitytä niinkään käytettyyn kalustoon, vaan harjoitteluun itsessään. Täältä Tampereelta tuttu lause ”reenaa reenaa, että mahdut porukkaan” sopii tähänkin aiheeseen hyvin. Jousiammunta itsessään on ampujan iästä riippumatta palkitsevaa touhua. Laadukas harjoittelu näkyy myöhemmin taululla ja syksyllä metsällä.
Jatka artikkeliin Jousimetsästäjän kesäinen harjoittelu

Julkaistu

Jousikalastusvälineet kuntoon ja harjoittelemaan

Jousikalastus tai oikeastaan kalojen metsästys jatkaa metsästyskautta ja tekee jousimetsästyksestä todella ympärivuotisen lajin. Yksin liikkuva jousikalastaja voi hiipiä rantoja pitkin tai kahlata vedessä. Apurin kanssa kalastava voi käyttää venettä ja lipua hidasta kävelyvauhtia äänettömästi rannan tuntumassa. Venettä voi käyttää myös alkusyksyn pimenevinä iltoina akulla ja valolla terästettynä.
Jatka artikkeliin Jousikalastusvälineet kuntoon ja harjoittelemaan

Julkaistu

Vinkit kaurispukin keväiseen jousimetsästykseen

Keväinen kaurispukkijahti on mielenkiintoinen ja virkistävä lisä suomalaiseen metsästyskulttuuriin. Kauris on reviirieläin ja sen toiminta on helposti ennakoitavissa etukäteistiedustelun myötä. Silti kauris voi olla pahimmillaan (tai parhaimmillaan) äärimmäisen arka ja varovainen riistaeläin ja oppii nopeasti varomaan huolimatonta metsästäjää.
Jatka artikkeliin Vinkit kaurispukin keväiseen jousimetsästykseen