Julkaistu

Super Slam!

Siinä missä Life At Full Draw -kirja on enemmän Chuck Adamsin elämänkertateos, Super Slam! kiertyy nimenomaan tämän oman aikamme kuuluisimman jousimetsästäjän samannimiseen saavutuksen ympärille.

 

Kirja yhdistää runsaan valikoiman mielenkiintoisia metsästystarinoita, Adamsin jouhevalla englannilla kirjoitettuja kokemuksia ja ajatuksia saavutukseen kuuluvista riistaeläimistä sekä luonnollisesti myös kertomusten kautta esiin tulevaa henkilöhistoriaa. Kaikkiaan 27 suurriistaeläimen ja ties kuinka monen (etupäässä onnistuneen) jahdin tarinat löytyvät tästä yli 350-sivuisesta faktapitoisesta ’tiiliskivestä’.

Kirjassa käydään luonnollisesti läpi Super Slamin kaikki suurriistaeläimet, yksi kerrallaan. Jokainen luku sisältää Sen Tietyn jahdin lisäksi useita muita Chuckin erilaisia riistatilanteita vuosikymmenten varrelta. Kirjan riveille on siirtynyt valtaisa määrä Adamsille kerääntynyttä jousimetsästyskokemusta liittyen mm. eläinten lajityypilliseen käyttäytymiseen, eri maantieteellisten alueiden sääolosuhteisiin sekä jousimetsästäjän välineistöön ja tietysti metsästäjään itseensä liittyviin vaatimuksiin. Opuksen luettuaan jokainen luultavasti tuntee olevansa aavistukseen kokeneempi itsekin, vaikka vain nojatuolimatkailtuaan ristiin rastiin.

Chuck Adams’in Super Slam! on erittäin mukaansatempaava teos, jonka voi joko ahmia yhdeltä (pitkältä) istumalta tai sitten vain nautiskella luku kerrallaan. Kirjaa voi hyvin käyttää myös hakuteoksena, kun on miettimässä miten valmistautua juuri siihen tiettyyn ulkomaan jahtiin…

© 2005 Ari Kontiainen


Kirjan nimi: Super Slam!
Kirjailija: Chuck Adams
Kustantaja: IHUNT Communications
Julkaisuvuosi: 2003
ISBN 0-9721321-1-2