Hyvä jousimetsästäjä on myös hyvä jousiampuja. Hyvä jousimetsästäjä pystyy ampumaan hyvän osuman riistaeläimeen erilaisissa, haastavissakin olosuhteissa.
Hyvä jousimetsästäjä pystyy ampumaan hyvin myös istualtaan ja polviltaan, jännittämään jousen hiljaa ja eleettömästi ja valitsemaan oikean laukaisuhetken.
Ihanteellisessa asennossa ampuja seisoo 90 asteen kulmassa maaliin nähden, jalat hartioiden leveydellä, paino tasaisesti molemmilla jaloilla. Ampumakulmaa säädetään hieman auki astumalla etummaisella jalalla lyhyen askeleen taaksepäin. Jousi viritettäessä ja tähdättäessä vetokäden sormet ankkuroidaan aina samaan, helposti löytyvään kohtaan ampujan kasvojen luissa. Laukaus suoritetaan eleettömästi ja nuolen lentoa seurataan kunnes se on tavoittanut kohteensa. Jälkipito on jousiammuntatekniikan tärkeä osa. Kaikilla jousityypeillä on tärkeää että jousi saa hoitaa ampumisen ilman ampujan pakottamista.
Jousiammunta on fyysinen laji ja voimaharjoittelusta on suuri hyöty ampumasuorituksen hiomisessa. Tositilanteessa nuoli lähtee matkaan ilman suuria henkisiä ja fyysisiä ponnistuksia ja osuu kohteeseen.
Huom. Jousta ei saa koskaan laukaista ilman nuolta.