Yleisimpiä nuolimateriaaleja ovat hiilikuitu ja alumiini. Nuoliputki voi olla rakennettu myös näiden yhdistelmästä. Puunuolia käytetään jonkin verran perinteisillä jousityypeillä ammuttaessa.
Kun metsästysjousi säädetään ampujan fyysisiin mittoihin sopivaksi, on myös nuoliputki valittava kutakin ampuja-jousi-yhdistelmää varten. Mitä pidempi vetopituus, raskaampi kärki ja voimakkaampi jousi, sitä jäykempi nuoli.
Useimpien taljajousella metsästävien nuoli painaa 5-8 grainia per vetojäykkyyspauna. Vastakaari- ja pitkäjousiampujat puolestaan käyttävät raskaampaa nuolta. Nuoli painaa vähintään 8-10 gr per pauna.
Nuolet voi hankkia valmiina omien mittojensa mukaisesti rakennettuina, moni metsästäjä haluaa kuitenkin rakentaa nuolensa itse.
Nuolen perässä ovat nokki ja lentoa vakauttavat sulat. Sulat voivat olla joko luonnonsulkaa (perinteiset jousityypit) tai muovisia (taljajousi). Nuolen etupäässä on kierreholkki (insert) johon voidaan kiertää kulloinkin tarvittava kärki. Puunuoleen voidaan kärki kiinnittää myös ilman holkkia.
Suurimpia paksunahkaisia ja -luisia lajeja metsästettäessä käytetään huomattavasti tavanomaista raskaampia nuolia. Painoa voidaan lisätä käyttämällä raskaampia nuoliputkia, kärkiä ja kierreholkkeja.
Harjoittelussa käytetään pääasiassa taulukärkiä. Metsästyskärkien päätyypit ovat kiinteä leikkaava kärki, mekaaninen (osumasta aukeava) leikkaava kärki ja tylppä kärki. Kaikkia hirveä pienempiä sorkkaeläimiä ja majavaa metsästettäessä on käytettävä vähintään 22mm leveää kärkeä.
Leikkaavat kärjet ovat yleisimmin kaksi-, kolmi- tai neliteräisiä. Terien lukumäärää, muotoa ja kokoa tärkeämpi tekijä on kuitenkin hyvä osuma. Metsästyskärjen on ehdottomasti oltava äärimmäisen terävä.