Kirjoitusohje lehteä avustavalle

Tekstistä

  • Mieti ensin mitä haluat sanoa.
  • Kirjoita johdonmukaisesti. Pääasia on tekstin sisältö, ja mahdolliset kirjoitus- ja kielioppivirheet korjaamme aina. Pääasia, että kirjoitat!
  • Mieti myös ehdotuksia juttusi otsikoksi ja väliotsikoiksi.

Kirjoita juttusi mieluiten tietokoneella ja toimita teksti päätoimittajalle sähköpostitse. Otamme vastaan myös käsin tai kirjoituskoneella kirjoitettuja juttuja, jolloin ne voi lähettää suoraan päätoimittajalle (Suomen Jousimetsästäjäin Liitt ry, c/o Sarianne Kokkonen, Vuokatintie 72, 88600 Sotkamo). Jos juttusi on hyvin laaja, kysymyksessä on juttusarja tai haluat ehdottomasti saada sen tiettyyn numeroon, neuvottele asiasta päätoimittajan kanssa etukäteen.

Tekstinkäsittelystä

Kun kirjoitat tietokoneella, älä sisällytä muotoiluja tekstiin.

Tekstin sisennykset tabulaattoria tai välilyöntejä käyttäen, lihavoinnit, alleviivaukset, jne joudumme joka tapauksessa poistamaan ennen taittoa.

Kuvista

Voit mieluusti liittää juttusi mukaan myös aiheeseen liittyviä kuvia (valokuvia tai piirroksia). Jos itselläsi ei ole kuvia, voit myös ehdottaa millaisia kuvia juttuun voisi liittää. Jos mahdollista, yritämme löytää sellaisia. Mieluiten otamme kuvat vastaan digikuvia, tiedostoina. Nämä voit toimittaa joko CD-levyllä tai sähköpostilla. Jos tämä ei ole mahdollista, käyvät myös paperikuvat.

Älä upota digitaalisia kuvia tekstiin, vaan lähetä ne aina erillisenä tiedostona.

Kuvia voi lähettää myös ilman juttuja! Mainitsemme kuvan ottajan aina lehdessämme.

Pienellä präntätty

Toimitus pidättää oikeuden muuttaa tekstiä. Useimmiten tällöin kyse on oikoluvusta tai tilanahtauden vuoksi jutun lyhentämisen tarpeesta. Mikäli muutokset ovat suuria, pyrimme aina tarkistuttamaan tekstin kirjoittajalla. Tätä tarkoitusta varten olisi hyvä, että liittäisit kirjoituksesi ja kuviesi mukaan myös puhelinnumeron, josta sinut saa kiinni. Sähköpostiosoite on tietysti nykyisellään vielä mieluisempi.

SJML pidättää oikeuden käyttää kuvia ja tekstejä myös muussa julkaisutoiminnassaan.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.