Julkaistu

Life At Full Draw

Chuck Adams’in jousimetsästysurasta kertova, yli kolmesataasivuinen elämänkertaopus on jokaisen jousimetsästäjän pakollisia ostoksia. Ilman tätä kirjaa ei kirjahyllyn jousiosio yksinkertaisesti ole täydellinen!

 

Kirja sisältää helposti sulavassa muodossa päähenkilön henkilö- ja perhetaustaa, siirtymisen jousimetsästykseen, kymmeniä erittäin mukaansatempaavasti kirjoitettuja metsästystarinoita, perusteltuja painavia mielipiteitä sekä myös sopivasti myös sisäpiirin tietoa jousimetsästysyhteisön keskinäisistä nahinoista. ”Poliittinen peli” omien lajitovereiden suunnasta ei aina ole ollut puhdasta – lähes kaikki mahdolliset ja mahdottomat keinot on käytetty.

Metsästyskertomuksista käy ilmi miehen totaalinen addiktio erittäin vaativiin jahteihin ja valikoivaan trofee-eläinten kaatamiseen. Tästäkin hyvänä osoituksena on se, että Adams sai ensimmäisenä jousimetsästäjänä täyteen Super Slamin, joka tarkoittaa kaikkien pohjoisamerikkalaisten isojen riistaeläinten (yhteensä 27 lajia) kaatamista. Mukaan kuuluvat niin peurat, hirvet, vapitit (elk), karibut, lampaat, karhut kuin isot kissatkin.

Chuckin jälkeen Super Slamiin on pystynyt vasta kourallinen jousimetsästäjiä — ja usein vielä huomattavasti paremmilla taloudellisilla resursseilla kuin hän. Vähältä ilmeisesti piti, ettei Adams jäänyt eräälle miljonäärille toiseksi tässä ’kisassa’!

Chuck Adams on persoona, joka on aina herättänyt voimakkaita tunteita – ja tulee varmasti tekemään niin myös jatkossa. Hän tulee ilman pienintäkään epäilystä jäämään historiaan muunkin syyn kuin kuuluisan leveän virnistyksensä johdosta, nimittäin tämän ajan merkittävimpänä jousimetsästäjänä. Ja hyvästä syystä.

© 2005 Ari Kontiainen


Kirjan nimi: Life at Full Draw: The Chuck Adams Story
Kirjailija: Gregg Gutschow
Kustantaja: IHUNT Communications
Julkaisuvuosi: 2002
ISBN 0-9721321-0-4