Kilpailutoiminta

SJML Cup

Suomen Jousimetsästäjäin Liitto ry:llä on sen alkuajoista lähtien ollut voimakasta kilpailutoimintaa. SJML Cup -kilpailut ovat liiton sisällä yksi suurimmista vuosittaisista tapahtumista. Ne keräävät kerta kerran jälkeen kymmeniä lajin harrastajia yhteisiin tilaisuuksiin. Siellä kohtaavat kokeneet jousimetsästäjät ja uudet tulokkaat. Rataa ryhmissä kierrettäessä syntyy keskusteluja lajin hienouksista, kerrotaan jännittäviä jahtikokemuksia ja luodaan uusia kaverisuhteita.

Kuluvan vuoden SJML Cup -kisojen päivämäärät löydät tapahtumakalenterista.

SM-kilpailut

Suomen Jousimetsästäjäin Liitto on järjestänyt vuodesta 2004 lähtien Jousimetsästyksen Suomenmestaruuskilpailuja. Kilpailupaikka on alkuvuosien jälkeen muuttunut vaihtuvaksi, vuonna 2015 SM-kisat siirtyivät kiertävällä vuorolla jäsenseuroille järjestettäväksi.

SM-kisoissa on mitattu paitsi ampumatarkkuutta, joskus myös kilpailijoiden erätaitoja. Kisojen painopiste on metsästyksellisessä jousiammunnassa ja kilpailun rastivalinnoilla pyritään näin ollen viemään kilpailutilanne mahdollisimman lähelle todellisten riistatilanteiden haasteita. SM-kisojen sääntöpohjana käytetään SJML Cup-sääntöjä, rastikohtaisin, jäsenseurojen ilmoittamin poikkeuksin.

Lisätietoja SM-kisoista täältä.

Tämän vuoden SM-kisan päivämäärän löydät myös tapahtumakalenterista.