Miten saada luvat jousimetsälle? | Lakiasioista | SJML keskustelufoorumi

Avatar

Please consider registering
Guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed sp_TopicIcon
Miten saada luvat jousimetsälle?
No permission to create posts
24.9.2008
10:06
Avatar
Susihukka
Susihukka
Vakituinen keskustelija
Members
Forum Posts: 14
Member Since:
30.7.2008
sp_UserOfflineSmall Offline

Tässä parit kysymykset mihin moni aloitteleva jousimetsästäjä (kuten minä itsekin) varmasti kaipaisi tietoa:

Olen tässä etsiskellyt tietoa siitä, että sitten kun on metsästyskortti taskussa niin mistä ja miten saa luvat metsästykseen. Riittääkö pelkkä maanomistajan lupa jousimetsästykseen jos on suorittanut metsästäjän tutkinnon muttei kuulu vielä mihinkään metsästysseuraan?

Miten maanomistajan lupia kannattaa lähteä kyselemään, eli selvittääkö ensin maan omistaja, hänen puhelinnumeronsa ja sitten soittaa ja kysyä että saanko tulla huomenna ampumaan pari eläintä sun mailles?

Miten valtion maille pääsee metsästämään ja mistä selvittää missä valtiolla on maita? Keneltä silloin kysyä maanomistajan lupaa?

Maksaako luvat yleisesti ottaen jotain ja jos maksaa, niin mitä ja mihin perustuen?

Jees, siinä tähän hätään kaikki. Jos joku oikeasti jaksaa noihin vastata, niin olisin erittäin kiitollinen ja varmasti moni muukin joka on aloittelemassa tätä harrastusta ja joka osaa käyttää foorumin haku-toimintoa.

24.9.2008
01:38
Avatar
tomtom69
Vakituinen keskustelija
Members
Forum Posts: 9
Member Since:
12.6.2008
sp_UserOfflineSmall Offline
1268sp_Permalink sp_Print

Valtion maille myynnin hoitaa Villi Pohjola (www.villipohjola.fi).

24.9.2008
07:24
Avatar
Susihukka
Susihukka
Vakituinen keskustelija
Members
Forum Posts: 14
Member Since:
30.7.2008
sp_UserOfflineSmall Offline
1269sp_Permalink sp_Print

Kiitos, se meni kirjanmerkkeihin samalta istumalta!

3.10.2008
08:22
Avatar
Teemu
Vakituinen keskustelija
Members
Forum Posts: 49
Member Since:
4.2.2006
sp_UserOfflineSmall Offline
1281sp_Permalink sp_Print

Kun on metsästyskortti, niin et tarvitse enää kuin metsästysoikeuden, jonka saa joko omistamalla maata, luvan maanomistajalta tai metsästysoikeuden vuokraajalta.

Eli Suomessa metsästysoikeus perustuu maanomistukseen ja omistaja voi antaa luvan metsästää maillaan jollei ole vuokrannut oikeutta muille. Tutustuminen oikeisiin ihmisiin on tässä varmasti se vaikein juttu jos suhteita ei ole ennestään.

Usein yksityiset maa-alueet on vuokrattu metsästysseuralle, jolloin seuralla on metsästysoikeudet ja seuralaiset maksavat vuosimaksua seuralle. Tällöin maanomistaja ei yleensä voi antaa lupaa seuralle vuokraamalleen alueelle, vaan lupaa on kysyttävä vuokraajalta. Monilla metsästysseuroilla on vieraskortteja (yleensä 5-10e/vrk), mutta usein vieraskorttiin liittyy ehto, että seuran jäsenen on oltava mukana jahdissa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että seuran jäsenen on mahdollista ottaa seuraan kuulumaton kaveri jahtivieraaksi. Jollei sinulla ole tällaista kaveria niin voi olla vaikea löytää ainakaan Etelä- ja -Länsi-Suomesta seuraa jonne myydään vieraskortteja “vapaasti” tuntemattomille.

Metsästysseurat koostuvat yleensä tietyn alueen maanomistajien yhteisistä sopimuksista yhdistää metsästysalueet niin suuriksi, että hirven metsästys mahdollistuu. Aluevuokrat ovat yleensä vastikkeettomia eli annettu seuralle. Alueen sisällä asuvat maattomat metsästäjät ovat naapureita ja kavereita maanomistajien kanssa ja tällöin mukaan on otettu usein näitä maattomiakin metsästäjiä. Tätä taustaa vasten ymmärtää helpommin, miksi alueille tai jäseniksi ei mielellään oteta tuntemattomia ja suhteet ovat tällöin rautaa.

Ilman metsästysseuraa, seuraan kuuluvaa kaveria tai suhteita maanomistajiin ovat varmimmat tavat päästä metsästämään jousella seuraavat: valtion, eli metsähallituksen hallinnoimille lupa-alueille villipohjolan kautta tai liittymällä SJML:ään jolloin saa käyttöönsä liiton metsästysalueet Kuhmoisissa ja Sievissä.

6.10.2008
09:30
Avatar
Susihukka
Susihukka
Vakituinen keskustelija
Members
Forum Posts: 14
Member Since:
30.7.2008
sp_UserOfflineSmall Offline
1288sp_Permalink sp_Print

Jes, nyt on sitten kuvio aika selvä! Kyllä sitä SJML:ään olen liittymässä joten kiva boonus nuo metsästysmaat varsinkin Kuhmoisissa kun on lähempänä minua.

Metsästysseuraankaan ei välttämättä ole ihan mahdoton päästä joten vaivihkaa hivuttautumalla, kun puoli-sukulainen on tässä kohtalaisen lähialueilla seurassa ja on hieman ollut jo puhetta lähinnä haulikkoammunnasta ja metsälle menosta.

Millaisia kokemuksia ihmisillä on tullut tuolta Kuhmoisista? Ja pääseekö sinne kätevästi ilman autoa esim juna+bussi yhdistelmällä? Itse kun en enää autoa omista enkä viitsisi lainata sellaista ellei ole ihan pakko…

Forum Timezone: Europe/Helsinki

Most Users Ever Online: 254

Currently Online:
24 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

heka: 1024

Arzaan: 933

Kiul: 854

Arto_Y: 741

Pikkuhannu: 621

timo levä: 580

Piedro: 573

Mika_R: 528

Antti Saarenmaa: 459

jonex: 379

Member Stats:

Guest Posters: 0

Members: 3247

Moderators: 0

Admins: 2

Forum Stats:

Groups: 6

Forums: 37

Topics: 4488

Posts: 27028

Newest Members:

Jari Laari, jmh121, TanjaSund, Jylha, Deerhunter63, Arlan, MPfinland, loicsans, Ventoviisas, Jarmas

Administrators: ylläpitäjä: 236, Ari: 1037