vuokrasopimus | Lakiasioista | SJML keskustelufoorumi

Avatar

Please consider registering
Guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed sp_TopicIcon
vuokrasopimus
No permission to create posts
12.1.2009
08:42
Avatar
nuoli ja viini
Uusi keskustelija
Members
Forum Posts: 1
Member Since:
12.1.2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Ongelmana on vuokrasopimuksen teko. Teimme muutama vuosi sitten metsästysseurueelle ns huoltorakennuksen, jossa voimme esim. pitää kokouksia ja ”plokata” riistaa. Rakennus tehtiin metsästysseuraamme kuuluvan maa-alueelle ja teimme suullisen sopimuksen. Maa-alueen omistaja/seuran jäsen kuoli ja maan omistajaksi tulivat perilliset; vaimo ja kaksi alaikäistä lasta. Vuorasopimus on tekemättä. Miten voimme saada alueeseen vuokrasopimuksen ja minkälainen prosessi se on? Kuka on perikunnan puolesta allekirjoittamassa sopimuksen?

12.1.2009
07:42
Avatar
late
Vakituinen keskustelija
Members
Forum Posts: 84
Member Since:
8.1.2008
sp_UserOfflineSmall Offline
1511sp_Permalink sp_Print

Eiköhän tuo ole aika selvä homma, Perikunnalta kohteliaasti kysymään miten jatkossa toimitaan…

13.1.2009
09:34
Avatar
TH
Vakituinen keskustelija
Members
Forum Posts: 24
Member Since:
13.9.2008
sp_UserOfflineSmall Offline
1512sp_Permalink sp_Print

Tuota noin.. Isäni poismentyä parisen vuotta sitten asia on kohtalaisen tuttu, ja jo vahvoilta mielenliikkeiltä ”tasoittunut”.. Ukolta ei nyt jäänyt maita, mutta tuohon perintöasiaan kommentoisin yleisellä tasolla.

Juridisesti asia on yksinkertainen. Perikunnan täysi-ikäiset jäsenet laativat perikunnan puolesta sopimuksia. PISTE. Teillä ei valitettavasti ole mitään ”perinnön omaista” oikeutta jatkaa metsästystä vaikka ystävänne ja metsästystoverinne antoi teille luvan metsästää maillaan.. Ne maat kuuluvat nyt toisille ihmisille, ihan kuten jos edellinen omistaja olisi ne myynyt.

Luulen kuitenkin (toivottavasti olen väärässä), että teillä on tullut pientä erimielisyyttä metsästysoikeuden suhteen perikunnan kanssa ja nyt haluatte ohjeita siihen miten homma hoidetaan kotiin? Tämä olettamus perustuu siihen, että mielestäni jo metsästyslaissa sanotaan yksinkertaisesti miten tällaisessa tapauksessa tulisi menetellä, jonka lisäksi maalaisjärki sanonee jotain myös..?

Joten, jos keskustelut perikunnan kanssa on mennyt solmuun, niin annan kokemuksen pohjalta kaksi vinkkiä..

1. Unohtakaa kaikki metsästysmajat ja maat ja etsikää uudet! Älkää pilatko vanhan metsästystoverinne muistoa riitelemällä jostain maallisesta!

2. Menkää lesken (juu tiedän ettei hän ole koko perikunta, mutta uskokaapa huviksenne, että leskellä on julmetun iso vaikutus muuhun perikuntaan) juttusille nöyränä ja lakki kädessä. Kertokaa kuinka tärkeä metsästystoverinne oli koko porukalle ja kuinkin tärkeää metsästäminen oli hänelle (olettaen, että asian laita oli niin). Sen jälkeen esitätte toiveenne saada jatkaa metsästystä vanhoilla mailla ja kunnioittaa sitä kautta edesmenneen toverin muistoa. Luvatkaa vielä perikunnalle sama määrä lihoja kuin edesmennyt metsästystoverin ”osuus” oli niin eiköhän asia saa jonkinlaisen positiivisen päätöksen..

Perillisille on tärkeämpää saada tiettyä ”kunnioitusta” kuin rahaa.. Monesti ulkopuolisella menee nämä kaksi asiaa aikalailla sekaisin, arivoidessaan perikunnan toimintaa.. Tosi harva ihminen kehtaa kuitenkaan ”rahastaa” kuolleen lähiomaisen muistolla, mutta he kaipaavat surussaan kuitenkin jonkinlaista ”hyväksyntää” omalle tärkeälle asemalleen vainajan elämässä (jokainen näkee tietenkin oman asemansa hieman ”puolueellisesti”..).. Vaikea selittää, mutta näin se vain on.. Tämän asian ”missaaminen” johtaa valitettavan monesti perintöriihtoihin jne..

Toivottavasti saatte asiat sovittua!

15.1.2009
04:24
Avatar
nuoli ja viini
Uusi keskustelija
Members
Forum Posts: 1
Member Since:
12.1.2009
sp_UserOfflineSmall Offline
1515sp_Permalink sp_Print

Kiitoksia vastauksista.

Riitoja ei ole tullut, mutta haluamme hoitaa asian pois päiväjärjestyksestä ennekuin niitä riitoja tulee. Ongelmana on ollut se, että meidän tiedossamme on ollut, että leski yksin ei voisi kirjoittaa vuokrasopimusta. Jos asia on niin, että perikunnan täysi-ikäinen jäsen voi laativa perikunnan puolesta sopimuksia, niin asia helpottuu oleellisesti.

Olemme ns ”ruutimiesten” alaosasto ja samoissa tiloissa ja vajoissa pyörimme hyvässä yhteiselossa.

Forum Timezone: Europe/Helsinki

Most Users Ever Online: 254

Currently Online:
26 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

heka: 1024

Arzaan: 933

Kiul: 854

Arto_Y: 741

Pikkuhannu: 621

timo levä: 580

Piedro: 573

Mika_R: 528

Antti Saarenmaa: 459

jonex: 379

Member Stats:

Guest Posters: 0

Members: 3247

Moderators: 0

Admins: 2

Forum Stats:

Groups: 6

Forums: 37

Topics: 4488

Posts: 27028

Newest Members:

Jari Laari, jmh121, TanjaSund, Jylha, Deerhunter63, Arlan, MPfinland, loicsans, Ventoviisas, Jarmas

Administrators: ylläpitäjä: 236, Ari: 1037