Julkaistu

EBA:n vuosikokous

Euroopan jousimetsästysjärjestön EBA:n kokous pidettiin 13.–15.5.2005 Itävallan Schlaglissa. EBA:n (www.europeanbowhunting.org) jäsenmäärä on kasvanut vakaasti. Nyt, järjestyksessä kolmannen kokouksen aikaan, on jäsenmaita jo 13.

 

EBA on noussut nopeasti metsästysmaailman tietoon. Se tunnetaan Pohjois-Amerikkaa, Australiaa ja Afrikkaa myöten, se toimii (CIC:n Bowhunting -työryhmän yhteistyökumppanina ja EBA:n linkki löytyy myös Euroopan metsästäjäjärjestöjen federaation, (FACE:n sivuilta.

Yhdeksi EBA:n päähaasteeksi todettiin jousimetsästyksen aseman parantaminen Euroopassa. Osassa Euroopan maita on jousimetsästyksellä tasavertainen asema muiden metsästysmenetelmien joukossa, osassa maista jousimetsästys on kielletty tai sitä ei ole määritelty ja muutamassa maassa jousimetsästystä voi harjoittaa rajoitetusti.

Muita tärkeitä tehtäviä ovat mm. tiedottaminen, järjestöyhteistyö ja perinteisen metsästysmuodon vaaliminen.

© 2005 Juha Kylmä