Julkaistu

CIC ja EBA saavat tukea Yhdysvalloista

Yhdysvaltalainen Archery Trade Association (ATA) on nähnyt Euroopassa piilevän potentiaalin ja päättänyt viimein konkreettisesti avustaa CIC Working Group Bowhunting -työryhmää ja European Bowhunting Associationia (EBA).

 

CIC Working Group Bowhunting -työryhmän puheenjohtaja Juha Kylmä ja EBA:n puheenjohtaja Anders Gejer (myös CIC WG Bowhunting vpj) ovat vierailleet yhdysvaltalaisen ATA:n järjestämillä jousimetsästys- ja jousiammunta-alan suurmessuilla CIC:n ja EBA:n edustajina jo kuutena peräkkäisenä vuotena.


   

Yhdysvaltain valtion sekä eri osavaltioiden riistaviranomaiset ja jousialan kaupalliset edustajat ovat vuodesta toiseen istuneet kokouksissa Euroopan edustajien kanssa ATA-messujen yhteydessä. Kokemuksia jousimetsästyksestä on vaihdettu ja eurooppalaisen jousimetsästyksen tilannetta selvitelty.

Yhdysvaltojen noin 12,5 miljoonasta metsästäjästä metsästää jousella runsas 3,5 miljoonaa. Valkohäntäpeura on tyypillisin jousisaalis, vuosittainen kaatomäärä on noin miljoona yksilöä. Peurojen lisäksi kaikkia mantereen suurriistalajeja metsästetään jousella.

Välinevalmistajien katseet on CIC BH Working Groupin ja EBA:n toimesta saatu pikkuhiljaa suuntautumaan myös Euroopan markkinoille. Edellä mainitut tahot ovat olleet pääroolissa, kun yhä useampi Euroopan maa on laillistanut jousimetsästyksen. ATA on nähnyt Euroopassa piilevän potentiaalin ja päättänyt viimein konkreettisesti avustaa CIC Working Group Bowhunting -työryhmää ja EBA:aa. Molemmat tahot ovat äskettäin saaneet tililleen 7.500 USD:n avustuksen.

CIC Working Group Bowhunting -työryhmän ehdotukset 2010 projekteiksi:

  1. ATA Trade Show, Columbus Ohio, tammikuu 2010; Messujen yhteydessä edelleen kehitetään tärkeiden yhdysvaltalaisten metsästysorganisaatioiden ja USA:n valtion riistaviranomaisten sekä Euroopan ja itäblokin maiden jousimetsästysyhteistyötä.
  2. Osallistuminen EBA:n (European Bowhunting Association) vuosikokoukseen, maaliskuu 2010, Italia; EBA toimii tiiviissä yhteistyössä CIC:n jousimetsästystyöryhmän kanssa.
  3. Osallistuminen CIC:n yleiskokoukseen, toukokuu 2010, Kroatia; WG Bowhunting hankkeiden esittely / raportointi.
  4. Viro, Latvia, Liettua yhteistyö ja jousimetsästyksen edellytysten kehittäminen, syksy 2009 kevät 2010; IBEP-koulutus ja viranomaispalaverit.
  5. Venäjä-projekti, seminaari helmikuussa 2010; Jousimetsästäjäkoulutus sekä viranomaispalaverit.
  6. FACE-yhteistyö. Jousimetsästysasiantuntijakokoukset Brysselissä; FACE on isännöinyt Euroopan jousimetsästyseksperttien kokouksia.

Muita hankkeita:

  • Minimum standards for bowhunting
  • European bowhunting survey (jousimetsästyksen tilanne eri Euroopan maissa)
  • Penetration DVD (metsästysnuolen läpäisykykyä kuvaava DVD)
  • Bowhunting folder (eurooppalainen jousimetsästysesite)

Juha Kylmä
President, CIC Working Group Bowhunting