Edistystä Unkarin metsästyssäädöksissä | Ulkomailta | SJML keskustelufoorumi

Avatar

Please consider registering
Guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed sp_TopicIcon
Edistystä Unkarin metsästyssäädöksissä
sp_BlogLink Read the original blog post
No permission to create posts
4.7.2023
04:34
Avatar
Ari Kontiainen
Ylläpitäjä
Forum Posts: 1078
Member Since:
14.2.2006
sp_UserOfflineSmall Offline


Unkarin hallitus on ilmoittanut merkittävistä muutoksista metsästysmääräyksiinsä. Muutokset tuovat mukanaan uuden aikakauden jousimetsästykselle ja luovat innostavia mahdollisuuksia nuorille.
Muutosten voimaantulopäivä on ollut 13. kesäkuuta 2023, ja ne korostavat sitoutumista perinteisten käytäntöjen vaalimiseen samalla kun kannustetaan teknologian tarjoamien mahdollisuuksien hyödyntämiseen metsästyksen erityistilanteissa ja tietyillä alueilla.


Uuden lainsäädännön puitteissa 16 vuotta täyttäneet nuoret voivat nyt osallistua metsästystoimintaan Unkarissa, edellyttäen että he täyttävät tarvittavat edellytykset. Näihin kuuluu perinteisen metsästäjätutkinnon suorittaminen ja erikoistumisesta kiinnostuneille, kuten jousimetsästys tai haukkametsästys, lisäksi kyseiseen metsästystapaan liittyvän erikoistutkinnon suorittaminen.


Uusien määräysten ehkä mielenkiintoisin osa on suurriistan metsästystä koskeva säännös. Nuoret metsästäjät voivat metsästää suurta riistaa vain jousella, ja vain jos metsästäjä on läpäissyt onnistuneesti jousimetsästäjätutkinnon. Lisäksi nuoren jousimetsästäjän mukana on oltava metsästäjä, joka on suorittanut sertifioidun jousimetsästäjätutkinnon vähintään viisi vuotta sitten, jotta turvallisuus ja asiantuntemus metsällä voidaan varmistaa.


Pienriistan metsästyksessä määräykset sallivat haulikoiden ja .22 kaliiperin kiväärien käytön, mutta vain kun nuori metsästäjä on kokeneen oppaan seurassa. Lisäksi asianmukaisen koulutuksen saaneet nuoret metsästäjät saavat nyt osallistua haukkametsästykseen, mikä laajentaa heidän saatavilla olevien metsästysmuotojen valikoimaa.


Teknologian hyödyntämiseksi ja metsästystoimintojen tehostamiseksi lämpökiikareiden käyttö tulee myös sallituksi valtion hyväksynnän mukaisesti. Käytöstä tulee säänneltyä ja se on rajoitettu tiettyihin alueisiin, joissa tällaiselle on erityistä tarvetta.


Unkarin hallitus odottaa näiden uudistettujen määräysten elvyttävän osallistumista metsästykseen ja innostavan uutta sukupolvea osallistumaan metsästysperinteiden säilyttämiseen turvallisessa, valvotussa ja eettisessä ympäristössä. Tämä lähestymistapa korostaa Unkarin sitoutumista perinteen ja teknologian tasapainottamiseen ja varmistaa metsästysperinteiden säilymisen ja kestävyyden tuleville sukupolville.


Teksti: ​​​​​​Juha Kylmä
Kuva: Bence Nagy

Forum Timezone: Europe/Helsinki

Most Users Ever Online: 540

Currently Online:
9 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

heka: 1024

Arzaan: 933

Kiul: 854

Arto_Y: 741

Pikkuhannu: 621

timo levä: 580

Piedro: 573

Mika_R: 528

Antti Saarenmaa: 463

jonex: 379

Member Stats:

Guest Posters: 0

Members: 3313

Moderators: 0

Admins: 2

Forum Stats:

Groups: 6

Forums: 37

Topics: 4544

Posts: 27101

Newest Members:

Mika Jokinen72, Karri Ollila, Tapsa, kobbeuffe@live.com, oteklund84, KoMake, rv811, mooses, 2repx, Matikainen

Administrators: ylläpitäjä: 236, Ari Kontiainen: 1078