Jousiammuntataustan valmistaminen | Välineistä ja tekniikasta | SJML keskustelufoorumi

Avatar

Please consider registering
Guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed sp_TopicIcon
Jousiammuntataustan valmistaminen
sp_BlogLink Read the original blog post
No permission to create posts
11.6.2023
11:41
Avatar
Ari Kontiainen
Ylläpitäjä
Forum Posts: 1079
Member Since:
14.2.2006
sp_UserOfflineSmall Offline


Jokainen jousella metsästävä tarvitsee säännöllistä harjoitteluaan varten hyvän taustapakan. Millainen tausta syntyi yhden illan askarteluna?
Metsästysseuramme ampumaradan oheen haluttiin jousiammuntatausta, jotta seuran vielä jousella metsästämättömän jäsenet voivat kokeilla jousella ampumista ja jousella metsästävät harjoitella siihen. Toki taustapakkaa voidaan hyödyntää myös seuran järjestämissä ampumakokeissa. Tällaiseen käyttötarkotukseen taustan pitää mieluiten olla huoltovapaa ja kestävä – mutta sen ei välttämättä tarvitse olla helposti siirreltävä. Taustan painavuudesta saattaa olla tässä tapauksessa jopa hyötyä.


Opin ääreltä eli netistä ja YouTubesta löytyi avainsanoilla ”DIY archery target” useitakin tee-se-itse videoita, joista keräsimme seurakaverin kanssa inspiraatiota. Taustamme mitat määrittyivät paikallisilta farmareilta kevättöistä vapautuneiden suurtaloussäkkien kokojen perusteella.


Tarvikelista per tausta

  • 8 kpl 80 cm kakkosnelosta
  • 8 kpl 85 cm lautaa
  • 4 kpl 60 x 86 cm 12 mm vaneria
  • 8 kpl kulmalevyjä
  • erikokoisia ruuveja ja niittejä
  • riittävä määrä lannoitesuursäkkejä


Aloitimme ruuvamalla kakkosneloset kahdeksi neliömäiseksi kehäksi ja liitimme ne toisiinsa vanerilevyillä. Ensimmäisessä kuvassa on kaksi neljästä levystä ruuvattuna paikalleen. Lautatavarasta ja kulmalevyistä valmistimme kaksi toisen kuvan mukaista kantta asennettavaksi molemmille puolille kehikkoa.


Purimme yhden lannoitesäkin saumoistaan ja pingotimme sekä nidoimme kansien sisäpuolille kaksinkertaiset kangaspinnat. Ruuvasimme toisen kannen paikalleen ja sulloimme taustapakan täyteen suursäkkejä. Luvalla sanoen niitä meni sinne yllättävän suuri määrä, kun käytti riittävästi (paino)voimaa.


Lopuksi ruuvasimme toisenkin kannen paikalleen, käsittelimme pakan puunsuojalla, suhautimme purkista kangaspinnoille muutaman täplän tähtäyspisteiksi ja suoritimme muutamat koelaukaukset. Ei jäänyt epäselväksi pysähtyykö nuoli tähän pakkaan. Tarkoitus on vielä lisätä sääsuojaksi pala peltikatetta.


Tällaisen taustapakan valmistaminen oli suhteellisen helppoa, materiaalit edullisia ja taustasta tuli erittäin toimivan oloinen. Arvelen sen palvelevan seuran käytössä useita vuosia.


Teksti ja kuvat: Ari Kontiainen

Forum Timezone: Europe/Helsinki

Most Users Ever Online: 540

Currently Online:
14 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

heka: 1024

Arzaan: 933

Kiul: 854

Arto_Y: 741

Pikkuhannu: 621

timo levä: 580

Piedro: 573

Mika_R: 528

Antti Saarenmaa: 463

jonex: 379

Member Stats:

Guest Posters: 0

Members: 3322

Moderators: 0

Admins: 2

Forum Stats:

Groups: 6

Forums: 37

Topics: 4547

Posts: 27111

Newest Members:

janne.lempinen.jl13@gmail.com, Jukka S, villehamalainen, JuEnSJML, mikko.ruokanen@energiamikko.fi, mm_tila, jakke59, Jakke.laine59, Juhanja, Mika Jokinen72

Administrators: ylläpitäjä: 236, Ari Kontiainen: 1079